



Kimya
Kimya bazı öğrencilere çok zevkli gelebilirken bazı öğrenciler ise çok zor nitelenedirilebilmektedir. Kimya eğitiminde en önemli etken kesinlikle eğitimcidir. Çünkü kimya tamamiyle günlük hayattaki konulara entegredir. Bu şekilde anlatıldığı takdirde bir çok konu akılda kalıcı olabilmektedir. Bu şekilde anlatılan öğrenci kimyayı eğlenceli bulabilirken tersine kuralcı ve ezberci eğitim biçimi uygulandığında öğrenciler sıkılıp kimya konularında zorlanmaktadırlar.
Kimya içerik açısından hem sayısal hem de sözel bilgi içerdiği ve sınavlardaki sorularda bilgiye dayalı sorular sorulduğu için ufak bir bilgi hatasında sorular yanlış çıkmaktadır. Örneğin bir konuyu iyi derecede bilen bir öğrenci yanıt olarak "I ve II" şıkkını işaretliyor ama aslında konunun detayına bakıldığında III seçenek de doğru. Yani konuyu bilmesine rağmen ufak bir detayla öğrenci soruyu doğru yaptığını zannederken yanlış yanıtlayabiliyor. Bu nedenle yanlış sorular çok fazla olabiliyor. Matematik gibi derslerde sonuç bulunduğunda şıklarda mevcut ise doğru gözü ile bakabilirken Kimya gibi derslerde bu büyük bir sorun olmaktadır.
Ayrıca kişiye kendisinin hatta en sevdiklerinin de birer kimyasal madde olduğu, karbonlu bir bileşenden ibaret olduğu ve kimya dilinde bir ibileşik olduğu ile başlanarak yapılan derslerde öğrencinin ilgisi kısa sürede çekilebilir. akabinde evde bile ders yapılırken görsel örnekler deneyler kullanılabilir. Örneğin alaşım konusu anlatılırken mutfaktan bir çay kaşığı getirilerek onun çelik dolayısıyla krom ve nikelin alaşımı olduğu arkasında da oranlarının yazdığı bunun da çeliğin kalitesini etkilediği anlatılarak akılda kalıcı olması sağlanır. Bu ve daha gelişmiş basit deneyler ev ortamında da öğrenci ile yapılarak konular hem eğlenceli hem de akılda kalıcı olabiliyor. Bu şekilde etkin bir başarı sağlayabiliyoruz. Kimya konusunda eğitimcimiz Fatih Hoca, üniversite laboratuvarlarına da gezi düzenleyerek öğrencilerin ilgisini çekiyor. Sizleri de farklı eğitim tarzımızla tanışmaya davet ediyoruz...


YGS Kimya Konuları
1-)Kimyanın Gelişimi
2-)Bileşikler
3-)Kimyasal Değişimler
4-)Karışımlar
5-)Hayatımızdaki Kimya
6-)Madde ve Özellikleri
7-)Atomun Yapısı
8-)Periyodik Cetvel
9-)Kimyanın Temel Kanunları
LYS Kimya Konuları
1-)Atomun Yapısı
2-)Mol Kavramı
3-)Periyodik Sistem
6-)Kimyasal Reaksiyonlar
7-)Maddenin Özellikleri
8-)Gazlar
9-)Hal Değişimleri ve Isı – Sıcaklık
10-)Çözeltiler
11-)Kimyasal Tepkimelerde Enerji
12-)Reaksiyon Hızı
13-)Kimyasal Denge
14-)Sulu Çözeltilerde Denge
15-)Asitler ve Bazlar
16-)Redoks Reaksiyonları ve İstemlilik
17-)ElektroKimya
18-)Organik Kimya
19-)Fonksiyonel Gruplar
20-)Çekirdek Kimyası

